Inici :: Accions :: IU Exterior estrena el seu web en set idiomes amb motiu del Dia Internacional de la Traducció

IU Exterior estrena el seu web en set idiomes amb motiu del Dia Internacional de la Traducció

«Amb la traducció de la nostra finestra al món volem no només establir vincles més estrets amb organitzacions germanes als països en els quals residim, sinó també representar la diversitat real de l'Estat espanyol i les seves llengües», assegura la coportaveu Nerea Fernández.

La federació d'Izquierda Unida a l'Exterior (IU Exterior) ha estrenat aquest dimecres 30 de setembre, Dia Internacional de la Traducció, una nova versió de la seva pàgina web en set idiomes: anglès, francès i alemany (que cobreixen, amb la versió ja existent en castellà, el gruix de les llengües parlades als països de residència de la seva militància); a més d'en català, gallec i basc.

«Amb la traducció de la nostra web, que és la nostra finestra al món, volem no sols establir vincles més estrets amb organitzacions germanes als països en els quals residim», assegura la coportaveu d'IU Exterior Nerea Fernández, «sinó també representar de forma més fidel la diversitat real de l'Estat espanyol i les seves llengües».

La traducción, que por el momento comprende los elementos comunes de la web, ha sido realizada por el recientemente creado Grupo de Trabajo de Traducciones de la federación, compuesto por militantes y simpatizantes residentes en países tan distantes como Alemania, Austria, Bélgica, Chile, Estados Unidos, Francia, Lituania, Reino Unido o Rusia, además de con la colaboración de compañeras de Ezker Anitza-IU. Este grupo será el encargado, a partir de ahora, de traducir las notas de prensa publicadas en un futuro a las lenguas que sean pertinentes, según el interés de la información publicada.

«Des d'IU Exterior convidem a aquells i aquelles militants i simpatitzants que vulguin contribuir amb altres llengües, o sumar-se a les ja existents, a unir-se al grup de treball», anima el coportaveu de la federació Eduardo Velázquez. Per a això, poden fer-ho a través del correu exterior.comunicacion@izquierdaunida.org.

Sobre IU Exterior

La Federació de l'Exterior d'Esquerra Unida va néixer a l'abril de 2017 per a mobilitzar políticament a l'emigració espanyola i donar-li veu a les seves reivindicacions. Actualment comptem amb assemblees estables a Brussel·les, Bèlgica; Berlín i Frankfurt, a Alemanya; Luxemburg; Zuric, a Suïssa; a Lió i Tolosa, a França; i a Buenos Aires, l'Argentina. A més, la federació disposa de l'assemblea IU Global, per mitjà de la qual participa la militància dispersa pel món sense accés a una assemblea local pròpia.

caCatalà